Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jonka ideana on tehostaa kehon omia voimavaroja, jolloin keho alkaa korjata itseään ja häiriötilojaan ja vähitellen ylläpitämään terveyttä. Vyöhyketerapiassa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Koko kehon vyöhyketerapia sopii kaikenikäisille, myös raskaanaoleville sekä vauvoille ja lapsille. Hoito on tehokasta, mutta hellävaraista.

Vyöhyketerapia edistää ja ylläpitää terveyttä, helpottaa kehon kipuja, lievittää stressiä, lisää energiaa, rentouttaa sekä avaa mielen solmuja ja tunnelukkoja

Vyöhyketerapialla voidaan lievittää monia kehon kiputiloja. Sitä suositellaan ennaltaehkäisevänä hoitona sekä täydentävänä hoitomuotona niin akuutteihin kuin pitkäaikaisiin vaivoihin.

Yksi hoitokerta on yleensä hyvin rentouttava ja joskus esimerkiksi päänsärky voi hellittää jo yhdellä hoitokerralla, mutta pidempään jatkuneet vaivat vaativat yleensä useamman hoidon sarjan. Hoitoväli on yleensä 3-5 viikkoa. Akuuteissa vaivoissa sekä alussa 1-2 viikkoa. Vyöhyketerapiahoito sopii erinomaisesti myös säännölliseksi terveyden ylläpitohoidoksi.

Koko kehon vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia voi auttaa esimerkiksi seuraaviin vaivoihin / oireisiin:

• Päänsäryt, migreeni
• Niska- ja hartiajännitykset
• Stressi, väsymys, unettomuus, burn out
• Immuunipuolustuksen tukeminen
• Vatsa– ja suolistovaivat
• Hormonaaliset vaivat, kuukautiskivut, lapsettomuus
• Allergiat, ihottumat, astma
• Aineenvaihdunnan vilkastumiseen
• Oman hyvinvointisi tueksi

Raskausajan vyöhyketerapia

Raskausajan vyöhyketerapia rentouttaa kokonaisvaltaisesti sekä helpottaa tehokkaasti erilaisia raskausajan tuomia vaivoja. Helpotusta liitoskipuihin, kehon jännityksiin, närästykseen, turvotuksiin, vähentää stressiä, tukee kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tasapainottaa kehoa synnytystä varten.

Vyöhyketerapiahoidossa kannattaa käydä säännöllisesti läpi raskauden, noin kerran kuussa. Raskausviikkojen tullessa täyteen on hyvä kokeilla synnytyksen käynnistävää käsittelyä.

Lue lisää ->

Vyöhyketerapia vauvalle/lapselle

Vauvan vyöhyketerapialla voidaan mm. helpottaa tehokkaasti vatsavaivoja ja koliikkia, rentouttaa koko kehoa, hoitaa synnytyksestä jääneitä jumeja ja kehon kireyksiä, pidentää unia, parantaa unen laatua ja rytmejä, vahvistaa immuunipuolustusta ja lisätä lapsen tyytyväisyyttä.

Vyöhyketerapiasta on saatu apua muun muassa lapsien tulehdus– ja flunssakierteisiin, suolisto- ja vatsavaivoihin, ummetukseen, yökasteluun, levottomuuteen, unihäiriöihin, päänsärkyihin, kasvukipuihin, stressiin ja jännitystiloihin.

Kehon hellävarainen vyöhyketerapiahieronta vapauttaa lapsen jännitystiloja, rentouttaa ja rauhoittaa, parantaa unen laatua sekä lisää lapsen kehotietoisuutta.

Lue lisää ->