Vauva ja ruoka -workshop

Vauva ja ruoka -workshop

Kiinteiden aloitus - mitä, milloin, miten, miksi?

”Joko olette ajatelleet aloittaa kiinteät?”

Tämän kysymyksen jokainen vanhempi kuulee jossain kohtaa ja usein siinä kohtaa ajatukset alkavat myllertää. Kiinteät? Koska? Mitä? Miten? Sormiruokaa? Sosetta? Itse tehden vai valmista? Monenlaisia suosituksia ja ohjeita. Purkissa lukee 4kk, suositus sanoo 6kk. Mielipiteitä ja hyviä(?) neuvoja on yhtä monta kuin niiden antajiakin. Aaarghhh! Loppupelissä kuitenkin vanhemmat päättävät koska ja miten vauvalleen kiinteitä alkavat tarjota.

Mistä tiedät että vauvasi on valmis aloittamaan kiinteät? Onko väliä millä ruualla aloittaa? Mitä jos vauva nukkuu juuri lounasaikaan? Entäpä allergiariski? Pitääkö jotain ruokia vältellä varmuuden vuoksi? Entä mausteet? Miten imetyksen jatkuminen? Miten välttää nirsoilu? Mitä välineitä tarvitset? Mitä on sormiruokailu? Tarvitseeko pelätä tukehtumista?

Tässä workshopissa saat vastauksia kysymyksiisi ja varmuutta vauvasi ruokkimiseen valitsit sitten soseet, sormiruokailun tai niiden yhdistelyn. Käymme läpi vauvan yksilölliset valmiusmerkit kiinteiden aloitukseen, tämän hetkiset suositukset, sormiruokailun ja soseruokailun erot. Saat ideoita aloitusruuiksi ja helppoihin sormiruokiin. Tukehtumisen ensiapu käydään läpi. Saat kattavan materiaalin jossa myös reseptiosio.
Tärkein viesti on olla murehtimatta, tee ruokailusta hauska ja positiivinen kokemus vauvallesi!