- 0504612922
- leena@olennainen.me
Synnytysvalmennus
Askarruttaako tuleva synnytys? Tahdotko saada lisää tietoa synnytyksen kulusta, tukihenkilön tai kumppanin merkityksestä synnyttäjän apuna? Haluatko tukea ja ajatuksia siihen, miten vahvistat omaa voimaasi synnyttäjänä, omassa synnytyksessäsi?
Synnytykseen saa ja kannattaa valmistautua!
Tarjoan valmennusta yksilöllisesti räätälöitynä tai ryhmässä. Valmennuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi miten synnytykseen voi valmistautua, synnytyksen fysiologinen kulku, luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset, liike ja asennot odotusaikana ja synnytyksessä, synnytystoivelistan teko, miten tukihenkilö voi auttaa synnyttäjää, edellisen synnytyksen läpikäyminen…
Ryhmävalmennuksessa käsitellään mm. synnytyksen kulkua vaiheineen, omaa aktiivista roolia synnyttäjänä ja keskitytään erityisesti kumppanin työkaluihin ja lääkkeettömiin kivunlievityskeinoihin, eli miten kumppani tai tukihenkilö voi tukea synnytyksen aikana.
Valmennuksen aikana harjoitellaan käytännössä parin kanssa, jotta saatte yhteisiä eväitä jatkaa kohti synnytystä, mutta voit tulla myös ilman paria.
Imetys on luonnollista, mutta ei aina mutkatonta. Imetykseen kannattaa perehtyä jo raskausaikana. Riittävän ajoissa saatu tuki ja ohjaus ehkäisee ongelmia myöhemmin imetyksen kanssa. Mikään asia tai ongelma ei ole liian pieni ja useimpiin löytyy ratkaisu. Imetyksen onnistumiseen vaikuttaa moni asia. Tyypillisesti yksi ongelma tuo mukanaan lisää ongelmia. Siksi on parempi hakea apua jo ensimmäisiin pieniin ongelmiin kuin odottaa tilanteen hankaloitumista.
Imetysohjaus toteutetaan aina perheen lähtökohtien ja toiveiden mukaan. Oli toiveenasi täysimetys, osittaisimetys, taaperoimetys, neuvot vauvantahtiseen pulloruokintaan tai apu lapsen vieroitukseen, autan ja tuen sinua lempeästi ja asiantuntevasti. Muista että ongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin!
Imetysohjauksesta voit saada apua mm.
oikean imuotteen löytymiseen
imetysasentojen oppimiseen
kipeisiin tai haavaisiin nänneihin
rintakumista vierottumiseen
oman maitomäärän lisäämiseen
hitaaseen painonnousuun
imetysapulaitteen käyttöön
kaksosvauvojen imetykseen
lisämaidon antamiseen
äidinmaidon luovuttamiseen
rinnalla lakkoilevan vauvan imetykseen
liian runsaaseen maidontuotantoon
Tukea ja ohjausta saat myös halutessasi lopettaa imetyksen kokonaan, siirtyessäsi osittaiseen imetykseen tai kun aloitat kiinteät ruoat vauvallesi.
Korvikeruokittujen vauvojen kanssa voimme käydä läpi tahdistettua pulloruokintaa ja vauvantahtista syöttämistä.