Odottajien piiri

Raskausaika on hyvää aikaa keskittyä itseensä ja sisimpäänsä, valmistautua uuteen elämän vaiheeseen äitinä. Raskaus on matka joka vaatii rakkautta, huolenpitoa ja tukea olipa tämä ensimmäinen tai neljäs raskautesi.
Kun naiset jakavat tämän matkan yhdessä, toisiaan tukien, lämmöllä ja hyväksyen, saamme voimaantua tietäen että olemme rakastettuja ja hyväksyttyjä.
Istumalla piiriin toisten samassa tilanteessa olevien naisten kanssa, jakamalla naurun, kyyneleet, pelot ja toiveet syntyy vahva yhteys, yhteisöllisyys, sisarten heimo.

Odottajien piiri on paikka raskaana oleville kokoontua luomaan omaa heimoaan, saamaan hyväksyntää, löytämään vahvuutensa, oppimaan uutta, tuomaan luottamusta omaan kehoon ja rakkautta itseään kohtaan. Paikka avautua turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Huomata että kaikilla on samoja murheita, ongelmia ja huolia. Emme ole yksin.

Piirissä käsiteltäviä aiheita voi olla esim toiveet, pelot ja odotukset liittyen raskauteen, synnytykseen ja äitiyteen, parisuhde uudessa tilanteessa, äitiyteen liittyvät tunteet, yhteys itseen, vauvaan ja siskojen heimoon. Piirityöskentelyn lisäksi voidaan tehdä esim rentoutusharjoituksia, luovia projekteja tai mihin ryhmän energiat ohjaakin.

Piiri kokoontuu 4 kertaa viikon välein

Ihana Äiti -ryhmä

Lämminhenkinen ja lempeä äiti-vauva-piiri äideille ja alle 1-vuotiaille vauvoille.
Tässä ryhmässä keskitytään äidin hyvinvointiin, etsitään voimavaroja äitiyteen ja vauva-arkeen, saat vertaistukea samassa tilanteessa olevilta ja pohditaan turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä äitiyden haasteita.

“Jos äiti ei voi hyvin, se heijastuu koko perheeseen”

Niinpä tässä ryhmässä keskipisteenä on Äiti.
Täällä voit jutella kaikista mieleesi tulevista vanhemmuuteen liittyvistä asioista turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä.

Ryhmässä voidaan keskustella mm.
-synnytyksen jälkeisestä palautumisesta ja synnytyskokemuksesta
-imetyksestä ja sen haasteista
-uudesta roolistasi äitinä
-vauvan hoidosta
-unesta ja sen puutteesta
-miten löytää oma rytmi vanhemmuuteen
-äitiyden tuomista tunteista, niistä tummistakin
-tukiverkoston luomisesta

Tehdään rentoutumisharjoituksia, hyväksyvän läsnäolon harjoituksia, askarteluprojekteja, pientä hemmottelua, opetellaan vauvahierontaa ym. mukavaa yhteistä puuhaa vauvojen tahdissa.

Voimaa äitiyteen, varmuutta vanhemmuuteen, äitiyden ihanuuden löytämistä, voimaantumista, hyvinvointia, uusia oivalluksia, sisterhoodia. Ystävyyssuhteiden luomista tulevaisuuteen. Vauvoille mahdollisuus nähdä toisia vauvoja ja äideille vertaistukea toisilta äideiltä.

Äiti+vauva-ryhmä kokoontuu 5 kertaa viikon välein