Odotusajan doula

Sinulle, joka haluat tukea ja matkakumppanin odotusaikaasi, muttet koe tarvitsevasi doulaa mukaan synnytykseen.

Tapaamisten sisällöt voidaan sopia yksilöllisesti toiveidesi mukaan. Saat tietoa ja tukea mieltäsi askarruttaviin asioihin odotukseen, synnytykseen ja vanhemmuuteen liittyen.

Odotusajan doulatapaamiset ovat saatavilla myös etänä esim. skypen välityksellä.

Raskausaikana voimme mm. valmistautua tulevaan synnytykseen tiedollisesti ja kehollisesti, käydä läpi synnytyksen vaiheita, kivunlievityskeinoja ja käsitellä mahdollista aiempaa synnytyskokemustasi. Tai ehkä tarvitset läsnäolevaa kuuntelijaa ja tukijaa oman voimasi löytämiseen ja luottamuksen vahvistamiseen.

Synnytysdoula

Sinulle, joka haluat doulan tueksi odotukseesi, synnytykseesi ja synnytyksen jälkeiseen aikaan.

Odotusajan tapaamisten aikana valmistaudumme toiveidesi mukaan synnytykseen.

Synnytyksen alkaessa voimme olla yhteydessä puhelimitse ja kun sitä toivot, tulen kotiinne tai sairaalaan. Olen käytettävissä koko synnytyksen ajan ja läsnä toiveidesi mukaan siihen saakka kunnes vauva on 1-2 tunnin ikäinen. Synnytyksen jälkeen tapaamme vielä kotikäynnillä kun olette ehtineet tutustua uuden tulokkaan kanssa rauhassa.

Erityisesti yksin odottavalle, synnytystä pelkäävälle tai kotisynnytystä suunnittelevalle doulan palkkaamisesta on hyötyä, mutta doulan tuesta hyötyvät kaikki synnyttäjät! 

Doula ei korvaa puolisoa synnytyksessä, vaan tukee häntä auttamaan synnyttäjää parhaalla mahdollisella tavalla. Puolison rakastava ja läheinen tuki yhdistettynä doulan moniin keinoihin lievittää synnytyskipuja ja rohkaista synnyttäjää, muodostaa voittamattoman tiimin! 

Doulan tuki on saatavilla sairaalasynnytykseen, kotisynnytykseen ja myös suunniteltuun sektioon.

Postpartum-/perhedoula

Ensimmäiset viikot uuden vauvan kanssa voivat olla hektisiä! Monissa kulttuureissa ensimmäiset 40 päivää synnytyksen jälkeen on rauhoitettu äidin toipumiseen ja vastasyntyneen kanssa tutustumiseen. Tänä aikana muut hoitavat äitiä tuomalla hänelle ruokaa ja mahdollistamalla maksimaalisen levon.

Postpartumdoula voi auttaa monin tavoin huolehtimalla vauvan hoidosta sillä aikaa kun äiti lepää, laittamalla ruokaa, hoitamalla ostoksilla käynnin, hoitamalla isompia lapsia, opastamalla kantovälineiden käytössä, auttamalla imetysongelmissa. Tarjoamalla kuuntelijan synnytyskokemukselle ja vastaamalla kysymyksiin liittyen vastasyntyneen hoitoon tai synnytyksestä toipumiseen.

Perhedoulana voin tulla myös yövuoroon. Jos kaipaat jossain kohtaa kunnon yöunia, hoidan vauvan heräilyt ja vaipanvaihdot yöllä ja tuon vauvan sinulle vain imetettäväksi, jolloin saat levätä kunnolla.